Programma


Dag 1 | 29/02/12


14:00

Marketing voor geen geld

door Leo Exter

Als je niemand over jouw nieuwe bedrijf verteld, dan zal ook niemand het te weten komen. Dus, hoe maak je jouw bedrijf bekend zonder er al te veel geld aan uit te geven?

Vergeet niet - iedereen die zich in dezelfde situatie als jou bevindt probeert een deel van de aandacht naar zich toe te trekken!

Hoe kan je dus als start-up zonder veel geld al die grote spelers verslaan? Kom tijdens de workshop samen met je collega's en mentors te weten wat te doen. Na enkele uren van hevige discussies, kan je naar huis gaan met een concrete lijst van actiepunten en specifieke marketing taken met weinig of geen geld. 

Onderwerp: marketing voor start-ups - de beste manier om je publiek te bereiken voor bijna geen geld

 

 


Dag 2 | 21/03/12


14:00

Het upgraden van je presentatie en pitch voor start-ups

door Leo Exter

Door alleen maar te luisteren naar anderen zal je geen betere presentaties maken. Het is belangrijk dat je oefent en zelf ervaart wat je fout doet, alvorens je je presentaties kan verbeteren.

Tijdens deze workshop, zal je presenteren voor een publiek dat concrete aanbevelingen zal geven over hoe je jouw presentatie kan bijschaven.

We kunnen helpen bij : verkoopspresentaties, bedrijfspresentaties, presentaties om geld binnen te halen .... (1 presentatie per persoon!)

Wat je zal zien: een kort overzicht van de 5 meest gemaakte fouten bij personen de presenteren (10 min)

Wat je gaat doen: presenteren! Na je presentatie, geven we feedback over wat goed en fout ging - en helpen we bij het toepassen van een aantal veranderingen. Elke deelnemer krijgt ongeveer 45min, en zal vervolgens in het publiek zetelen.

PS: zelfs al heb je nog geen afgewerkte presentatie, kunnen we jou helpen bij de opzetten van een presentatie voor je gekozen doelpubliek.


 


Dag 3 | 18/04/12


14:00

Funding and Valuation: 18/04/2012

by Leo Exter

Alvorens je extra personeel aanwerft, kapitaal ophaalt of je bedrijf verkoopt, moet je een goed idee hebben wat de waarde van jouw bedrijf is.

Hier is een schokkende onthulling: personen die investeren in of geld lenen aan start-ups, doen dit niet uit liefde voor start-ups. Ze doen dit omdat het hun job is en het eerste waar ze aan denken is geld. Hetzelfde geldt voor potentiële mede-oprichters - alvorens zij beslissen om de zekerheid van vast werk op te geven en mee te stappen en jouw bedrijf, moeten ze een goed idee hebben over wat de toegevoegde waarde voor hen is.

En dat betekent één ding: geld praat - en toffe ideeën, creatieve bedrijfsmodellen, verheven idealen en ambitieuze ondernemers werken allemaal. Dat is waarover deze workshop zal gaan: We helpen jou begrijpen hoe 'mensen met geld' jouw bedrijf bekijken, en hoe je de waarde ervan kan aantonen aan potentiële mede-oprichters/investeerders.

Wat je zal zien: presentatie die een inleiding geeft in de meest voorkomende taxatie methoden (20min)

Wat je zal doen: deze methoden toepassen op je eigen bedrijf tijdens een groepsdiscussie. Elke deelnemer krijgt ongeveer 40 miuten de tijd om rond haar bedrijf te discussiëren, en zal de rest van de tijd de rol van adviseur/klankbord opnemen.

We zullen over gevoelige materie praten, dus alvorens de workshop start zal aan iedereen gevraagd worden om een non-disclosure agreement te ondertekenen.

Hou in gedachten: dat deze workshop pas zinvol is als je thuis je huiswerk gedaan hebt! We raden jou aan om het volgende mee te brengen (hoe meer hoe beter):

  • Financieel model van je bedrijf in gelijk welk formaat - inclusief de verwachte ontwikkeling binnen 5 jaar
  • Een balans
  • Overzicht van de cash flow