Archive November, 2011

Syndicate content
Nov 2011
30

Student Ondernemerschap workshops

Via hands-on en individuele coaching sessies willen we student ondernemers de kans geven om uit de ervaring en kennis van professionals te leren. Hiervoor kan je als student rekenen op de nodige begeleiding om jouw idee beter uit te werken.

Nov 2011
30

Missie Media naar Berlijn Brandenburg

Het thema van de missie is “content meets technology” en het programma bevast zowel een track rond TV productie als een track rond interactieve interfaces (multitouch, multicamera, 3D, enz.) en de opportuniteiten die deze nieuwe technologieën bieden voor de content producenten en distributeurs. De missie bevat ook een aantal high level netwerkingmogelijkheden. FIT ondersteunt de deelnemers bovendien bij het uitwerken van relevante één-op-één vergaderingen.

Nov 2011
28

Open Access in de context van netneutraliteit: "Is het zinvol om Belgacom te splitsen?"

Deze avondactiviteit van ie-net (voorheen TI - Technologisch Instituut) heeft als ondertitel "Is het zinvol om Belgacom te splitsen?"  Er zijn 3 eminente sprekers, Karel Uyttendaele, David Stevens (ICRI-IBBT) en Olivier Braet/Pieter Ballon (SMIT-IBBT), die het panelgesprek inleiden rond de toekomst van onze breedbandnetten.  Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Voor de liefhebbers is er ook nog een avondactiviteit over "Optimaal gebruik van GSM bij lokale calamiteiten", op 12 december in Antwerpen. 

Nov 2011
24

Opleiding KULeuven - Software testing

Iedereen gaat er vanuit dat software getest moet worden. We willen zekerheid en vertrouwen in het softwaresysteem krijgen. We willen fouten tijdig opsporen en verbeteren. Testen is een vak en wordt dikwijls onderschat. Deze opleiding geeft een overzicht van de verschillende testfasen en test design technieken en geeft richtlijnen voor een efficiënt test management.

 

Nov 2011
24

EPICS: Een e-leerplatform voor digitaal erfgoed

Zowel in het onderwijs als in de erfgoedsector bestaat er een behoefte aan ICT-instrumenten voor erfgoededucatie.  Tijdens het EPICS demo-event zal na de algemene kadering van het project het EPICS-platform en de Verhalenbouwer, de technologische innovatieve componenten die in dit project ontwikkeld werden, worden voorgesteld.

Nov 2011
23

Smart Cities Forum: welke uitdagingen voor de stad van de toekomst?

Tijdens dit forum krijgt u meer informatie over wat een smart city is, de initiatieven van de Europese Commissie, een getuigenis van de stad Amsterdam, die al een hele weg heeft afgelegd, en technologische bedrijven die hun aanpak toelichten. Dit forum is de kick-off van een reeks workshops die in 2012 over specifieke thema’s met betrekking tot smart cities worden gehouden.